Wie is Sophia

Sophia Koetsier

Sophia is op 7 december 22 geworden.
Ze is geboren en getogen in Amsterdam. Het oudste kind en enige dochter. Zij heeft twee jongere broers.
Een levenslustige, enthousiaste en ambitieuze jonge vrouw. In 2012 haalt zij haar VWO-diploma aan het Vossius Gymnasium, met zowel een Natuur en Techniek profiel als een Natuur en Gezondheid profiel. Haar ambitie actrice te worden heeft ze inmiddels verruild voor die van arts. Ze komt door de Decentrale Selectie en gaat Medicijnen studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Zij haalt al haar tentamens en afgelopen zomer heeft ze haar Bachelor gehaald. Ze wil niet direct verder met co-schappen en besluit een tussenjaar te nemen. ‘Na mijn Master kan ik er niet meer tussenuit, dus ik doe het nu’, zegt ze daarover.

Via de internationale organisatie AIESEC krijgt Sophia een stage van acht weken in een ziekenhuis in Kampala, Oeganda. Het sluit mooi aan bij haar idee om de opleiding Tropenarts te gaan doen, na haar Master.

Op 30 augustus vertrekt ze naar Oeganda. Ze woont in een studentenhuis van AIESEC, met een groepje Nederlanders en Oegandezen. Elke week krijgen wij uitgebreid verslag van haar belevenissen, haar indrukken, de uitstapjes die ze maakt, maar vooral het werk in het ziekenhuis. Ze leert heel veel en ze heeft het enorm naar haar zin. De mensen, de cultuur, de manier van leven, ze vindt het fantastisch. Ze doet haar best de lokale taal, het Luganda, op te pikken, met succes.
Haar verblijf in Oeganda heeft duidelijk iets in haar geraakt, ze is ook eigenlijk nog niet klaar om terug naar Nederland te gaan, zoals ze aan meerdere vrienden thuis laat weten.

Naast haar school en studie heeft Sophia altijd gewerkt. Ze houdt erg van kinderen en past veel op. Tijdens haar middelbare schooltijd bezorgt ze daarnaast elke week reclamefolders in de buurt. Als ze gaat studeren werkt ze enige tijd in de horeca en vanaf haar tweede studiejaar werkt ze als flexwerker in de Thuiszorg. Met plezier. Sophia vindt het leuk om mensen te helpen en zich nuttig te maken.

Ze is heel sociaal en open, maakt makkelijk contact met iedereen en heeft veel vrienden. Sophia is creatief, schrijft, tekent, speelt piano, houdt van acteren en dansen. Ze heeft een aantal jaren op de Amsterdamse JeugdTheaterSchool gezeten. Ook sporten doet ze graag. Ze heeft basketbal gespeeld, op hockey gezeten, rent door het Vondelpark en was enige jaren lid van de Amsterdamse Roeivereniging Nereus.