RTL Late Night ‘Het is de nachtmerrie van elke ouder’

Gerard Koetsier en Marije Slijkerman te gast bij Humberto Tan in de uitzending bij RTL late night van 1 maart 2016

Marije leest voor uit de verslagen die Sophia elke week per email naar huis stuurde vanuit Oeganda.

‘Wow, wat kunnen die Oegandezen ontzettend goed dansen! Eén van de meiden hier, Jojo, heeft mij dan ook haar killer moves geleerd, en die heb ik even mooi uitgeprobeerd. Reactie van de rest: ‘Huh Sophia is dancing like an African girl?!’

‘Voordat we weggingen heb ik nog even goed afscheid genomen van iedereen. Onze spatbrillen hebben we weggegeven, en de vroedvrouwen en chirurgen waren er maar al te blij mee. We hebben onze jassen weggegeven aan Christine, een van de vroedvrouwen, die ze heel graag wilde hebben. Met haar hebben we ook nog mails uitgewisseld. Na afscheid van de kraamafdeling genomen te hebben, zijn we nog bij de andere afdelingen langsgegaan om daar ook afscheid te nemen. Ik vind het oprecht heel jammer dat het alweer voorbij is. Alle mensen zijn zo lief in het ziekenhuis. Ik ga ze oprecht missen, en hoop dat ik nog eens terug kom. Wie weet als tropenarts?’