Onderzoek in Oeganda van start na garantstelling anonieme weldoener

                                                                        PERSBERICHT

Oeganda – 2 mei 2016 – Na een aantal onzekere dagen door het uitblijven van steun van Sophia’s reisverzekering kan het zoekteam in Oeganda door met zoeken en is vanmorgen vroeg van start gegaan. Een anonieme weldoener in Oeganda heeft zich bereid verklaard garant te staan voor kosten die gemaakt moeten worden in noodgevallen.

De Oegandese overheid heeft zich laten informeren over de specifieke methode die in Nederland is uitgedacht en voorbereid. Vervolgens is besloten het Nederlands zoekteam toe te voegen aan het Oegandees team dat zich eerder met deze zaak bezig hield. Er is nu dus sprake van samenwerking. De Oegandese politiemensen zijn vanuit de hoofdstad Kampala meegereisd naar de locatie waar Sophia in oktober vermist is geraakt. Ook voor hen is deze verdwijning nog altijd een mysterie dat ze bezighoudt en dat ze graag willen oplossen.

De samenwerking verloopt voorspoedig. Oeganda hoopt, net als het zoekteam, met dit onderzoek meer duidelijkheid in deze zaak te kunnen krijgen. In elk geval wordt op dit moment alles op alles gezet om dat voor elkaar te krijgen zodat de familie van Sophia de antwoorden krijgt waar ze al zo lang op wacht.

Daarnaast is het team de aanvullende steun geboden van vijftien extra getrainde manschappen. Hiermee zal de zoektocht per dag aanzienlijk sneller verlopen dan eerder mogelijk was en kunnen kosten bespaard worden. Door de extra hulp van mensen die de veiligheid in de gaten houden, kan nu ook ‘s avonds en in de vroege ochtend, voor daglicht, gezocht worden met de speciale middelen die het team vanuit Nederland meebracht.

 

 

metaaldetectie_Oeganda